Mi lehet a titkuk azoknak a nőknek, akik tünetek nélkül vészelik át a változókort?

Mitől függ az, hogy egyes nőkre nagyon erősen hatnak a változókor tünetei, mások meg észre sem veszik, hogy áthaladtak ezen az időszakon, egyszer csak elmarad a menstruációjuk?

Dinah Rodrigues szerint azok a nők, akik ilyen szelíd formában esnek át a menopauzán, a következő dolgokban hasonlók:
– Náluk a hormontermelés még a menopauza után is csak fokozatosan csökken. A petefészkek tovább maradnak aktívak, és olyan hormonmennyiséget állítanak elő, amely elegendő jó közérzetük, kinézetük és fiatalságuk megtartásához.
– Néhányuknál az ösztrogénszint még a 70. életévig is jó értékeket tart meg.

***
Miért kisebb ennél a csoportnál a hormoncsökkenés, és mi az oka a tünetek elmaradásának?

Egy sor szerzőnél olvashatunk arról, hogy bár a menopauza tüneteit a hormoncsökkenés okozza, mégis vannak bizonyos tényezők, amelyek nagy hatással vannak mind a petefészek aktivitására, mind közvetlenül a tünetek intenzitására.
Az ehhez a csoporthoz tartozó nők:
egészséges és aktív életet élnek,
nyugodt és kiegyensúlyozott a temperamentumuk,
jól kezelik a stresszhelyzeteket,
– egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkoznak,
– rendszerint sportolnak, sétálnak, túráznak, de anélkül, hogy túlzásba vinnék.

***
Mi a helyzet azokkal a nőkkel, akik nem a szerencsés csoportba tartoznak?

A hőhullámok, éjszakai izzadás, alvászavarok, hüvelyszárazság, hangulatingadozások, és a többi változókori tünet megszüntethető, hatékonyan, gyorsan, mellékhatások nélkül, véglegesen. A tudományos kutatások eredményei azt mutatták, hogy Dinah Rodrigues Hormonjóga terápia gyakorlatsorának rendszeres végzésével a petefészekfunkciók reaktiválódnak, a hormonszint emelkedik, és a tünetek teljesen eltűnnek vagy közel 0-ra csökkennek. A gyakorlati alkalmazás tapasztalatai szerint a változókori tünetek a legtöbb nőnél nagyon hamar megszűntek, több százezer nő mondhatott végleg búcsút a menopauza kínzó tüneteinek a világszerte közel 30 éve ismert, és elismert, Dinah Rodrigues-féle Hormonjóga terápia módszernek köszönhetően.

Szeretnéd Te is megtanulni?
Itt tudsz jelentkezni.

 

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA ImageChange Image