… módszere hatékonyságának élő bizonysága

🌺… utazik a világban, vidám, fiatalos, saját maga mutatja be a gyakorlatokat, és egyre több emberhez juttatja el a női egészségről és jóllétről szóló tanítását, amit életünk részévé tehetünk és életünk végéig gyakorolhatunk. 94 éves, és fenntartja magának a kizárólagos jogot Hormonjóga oktatók képzésére az egész világon. (Magyarországon Kudor-Borsos Ildikótól, Dinah Rodriguesnél végzett okleveles hormonjóga terapeutától tudod megtanulni a módszert öngyógyítás céljából.)

Dinah Rodrigues maga is minden reggel Hormonjógával kezdi a napot (férjével együtt, aki tavaly ünnepelte a 102. születésnapját). Jó egészségnek örvendenek – a hormonjóga nemcsak gyógyít, de fiatalít is. Hamarosan bemutatják Dinah 4. módszerét, amivel szintén nagyon sok embernek tud majd segíteni.

Dinah Rodrigues a Hormonjóga terápia megalkotója, a São Paulo-i egyetem bölcsész- és természettudományi karán végzett filozófiai és pszichológiai diplomával, brazil jógaoktató, a világ egyik legismertebb jógaterapeutája. Meghatározó tagja a Nemzetközi Jógatanárok Egyesületének (I.Y.T.A. International Yoga Teachers Assotiation) és tiszteletbeli tagja és tanácsadója az Indiai Jógaterápia Szövetség Világ Jóga Tanácsának (World Yoga Therapy Council of I.F.Y. India, India Federation of Yoga). 30 évvel ezelőtt alkotta meg a Hormonjógát a változó korban lévő nők számára, hogy tünetek nélkül segítse át őket ezen a sokak számára oly nehéz időszakon. Módszere kidolgozásakor rengeteget konzultált a leghíresebb jógamesterekkel, orvosokkal, orvoskonferenciákon vett részt, megvásárolt minden fellelhető szakirodalmat a témával kapcsolatban, beleásta magát a női hormonrendszer fiziológiájának tanulmányozásába. Hosszú és alapos munka során összeállította azt a gyakorlatsort, amiről a gyakorlati használat során kiderült, hogy nem csupán a változó kori tünetekre hatékony, hanem számos más hormonális egyensúlytalanság okozta nőgyógyászati problémára is: hormonális eredetű terméketlenség esetén, fájdalmas vagy erős menstruációnál, petefészek ciszta esetén, érzelmi instabilitásnál, hangulatingadozásnál, problémás, száraz bőr vagy pattanások esetén, pajzsmirigy alulműködésnél, alacsony libidónál, álmatlanság esetén, inkontinenciánál, memóriazavarok esetén, hajhullásnál, hüvelyi szárazság esetén, Carpalis alagút szindrómánál, PMS (premenstruációs szindróma) esetén, korai menopauzánál, PCOS tüneteire, szabálytalan menstruációnál, Amenorchea (a menstruáció kimaradása) esetén, hőhullámok, éjszakai izzadás esetén, szorongás, depresszió esetén, súlygyarapodásnál…

Dinah Rodrigues Hormonális jógaterápia módszerével tudományos kutatásokat is végeztek, amikből kiderült, hogy sokkal hatékonyabb, mint először gondolták. A kutatásban részt vevő nők 100%-ánál a tünetek vagy elmúltak, vagy 0-hoz közeli értékre csökkentek, az ösztrogén hormonértékek 4 hónap alatt átlagosan 254%-kal növekedtek.

Dinah Rodrigues a módszer megalkotásakor hozta létre a Hormonjóga elnevezést is. Módszerét bejegyeztette, a Hormonjóga jogi védelem alatt áll, csak Dinah Rodrigues módszerére alkalmazható és csak pontosan úgy tanítható, ahogy ő megalkotta. Nem vegyíthető más módszerekkel, és – mivel Dinah Rodrigues fenntartja magának az egyedüli jogot a Hormonjóga oktatók képzésére, – csak az őáltala vezetett oktatóképzésen részt vett és sikeres záróvizsgát tett, képesített hormonjóga terápia oktatók/ hormonjóga terapeuták taníthatják.

A Hormonjóga rendkívül dinamikus gyakorlatsor, több ismétlésszámmal végzett módosított jógaászanákból áll, a minden egyes gyakorlathoz tartozó erőteljes légzőgyakorlatokkal és tibeti energiaáramoltatási technikákkal együtt. Ez a holisztikus módszer tartalmaz ezeken kívül kundalíni jóga elemeket és talp- ill. kézreflexológiás részeket, valamint meditatív jóga-nidrákat, mudrákat és bandhákat. Mindezeket kiegészítik a stresszoldó pránájámák, illetve az antistressz gyakorlatok. Ezek együttesen alkotják a HORMONJÓGÁT.

A gyakorlatok úgy lettek összeállítva, hogy speciálisan a hormontermelő mirigyeket célozzák meg, dinamikus erejükkel aktivizálva őket, nagy mértékben megemelve a lesüllyedt ösztrogénszintet, és harmonizálva velük a többi hormonszintet. Mindezt szelíden, mellékhatások nélkül.

A gyakorlatsor – bár összetett és nagyon hatékony – mégis bárki számára megtanulható, nem szükséges előzetes jógaismeret az elsajátításához. Az képzésen való részvételhez előzetes egészségfelmérés szükséges, hogy kiszűrjük az esetleges kontraindikációkat és előre tudjuk személyre szabottan tervezni a gyakorlatokat.

Nekem nagyon sokat segített a Hormonjóga, és szeretném Magyarországon is ismertté tenni, hogy éppoly sokan megtanulhassák, és meggyógyulhassanak tőle, mint Brazíliában, ahol a hormonpótlás hivatalos alternatívájának számít, vagy mint Csehországban, ahol már több, mint 100 házaspárnak születhetett meg a régóta várt kisbabája a Hormonjóga segítségével, vagy mint a nagyvilág azon részein, ahol Dinah Rodrigues ismert és elismert módszerének többszázezren köszönhetik gyógyulásukat.

Várunk szeretettel! 💕

Jelentkezem

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA ImageChange Image