Laura (35) – Korai menopauza

Hormonjóga terápia történetek

Laura (35) egészséges volt, nála a korai menopauzát valószínűleg a túlzásba vitt sport (napi 9 óra edzés) okozta. Tünetei a következők voltak: nyugtalanság és szorongás, érzelmi labilitás, ingerlékenység, bágyadtság, apátia, kedvetlenség, alvászavarok, a szexuális vágy csökkenése, a hüvelynyálkahártya kiszáradása és a hajhullás.
Amikor jelentkezet a Hormonjógára, Dinah Rodrigues tanácsára az edzéseket elkezdte fokozatosan napi egy órára csökkenteni.
2 hónap hormonjóga után javulás következett be az érzelmi tünetekben (bágyadtság, apátia kedvetlenség stb.), ritkábbak lettek az alvási zavarok éjszakánként, és a hüvelynyálkahártyája nedvesebb lett.
A 6. hónapra az ösztrogénértékek 295%-kal emelkedtek, tünetei elmúltak. Jól érezte magát és tele lett vitalitással, érzelmileg kiegyensúlyozott lett, alvászavarai megszűntek, a bágyadtság és a kedvetlenség eltűnt, a hüvelyváladék normalizálódott. A hormonjóga gyakorlása reaktiválta nála az ösztrogéntermelést és a menopauza szintjéről a termékeny kor szintjére emelte.
(A nevét megváltoztattuk, a fotó illusztráció.)

Categories: