Idősebb korban is el lehet kezdeni a Hormonjóga terápiát? Érdemes elkezdeni még akkor?

Egy kedves tanítványommal beszélgettünk a minap. Ő született legkorábban eddigi hormonjógásaim közül. 65 éves, és úgy csinálja a gyakorlatokat, hogy ha látnátok ahogyan tornászik, azt gondolnátok, hogy sokkal, de sokkal fiatalabb a koránál. Friss, vidám és fiatalos, elmondta, hogy miután elvégezte a HJT kurzust, egyből elkezdte a gyakorlást. Eleinte még időnként kellett néznie a jegyzeteket, s ez lelassította a tornát, de most már magabiztosan csinálja, és nagyon jól érzi magát tőle. 5 hete hormonjógázik, sokkal energikusabbnak érzi magát, bár kilóra még nem lett kevesebb, de nagyon sokat formálódott. Rendszeresen gyakorolja a sorozatot, nem is gondolta volna, hogy ilyen hamar meg fogja tanulni, öröm nézni, ahogyan csinálja. Azóta már többeknek ajánlotta, mert fantasztikus dolognak tartja, és nagyon sok embert ismer, akiken segíthetne a Hormonjóga, bárcsak ő is korábban rátalált volna.
Olyan jó ezeket megtapasztalni, ilyenkor érzem, hogy mennyire szeretem a munkámat! <3

Van, aki már elkésett vele, hogy elkezdje? Dinah Rodrigues hatékony, tudományos kutatásokkal igazolt módszerét sose késő megtanulni. Ha még fiatalok vagyunk, akkor azért, mert segít a megelőzésben. 35 éves kortól elkezd csökkenni a női szervezetben a hormontermelés, a hormonjóga visszafordíthatja ezt a folyamatot. Minél korábban kezdjük el, annál többet tehetünk az egészségünkért. A változó kor kezdetét segíti későbbre tolni, s amikor eljön az ideje, akkor is kellemetlen tünetek nélkül, könnyedén juthatunk át ezen a sokak számára oly nehéz időszakon. Nem késő azoknak sem elkezdeni a Hormonjógát, akik tizenöt vagy akár húsz évvel ezelőtt már beléptek a változókorba, a Hormonjóga terápia ugyanis erősíti egészségüket és vitalitásukat, és még őnáluk is újraindíthatja a hormontermelést. A gyakorlatsor rendszeres végzésével megelőzhető több olyan probléma is, amit az időskori betegségekhez sorolnak, mint az oszteoporózis (csontritkulás), a magas koleszterinszint, a szív- és érrendszeri megbetegedégek, gerincproblémák, inkontinencia.

Egy professzorom egyszer azt mondta egy előadásunkon a Semmelweiss Egyetemen, hogy idős korára általában mindenki vagy szellemileg vagy testileg leépül. Ez engem akkor nagyon elgondolkodtatott, azt fontolgattam magamban, hogy vajon melyik rosszabb… Azóta tudom, hogy van más lehetőség is, élő példa erre maga Dinah Rodrigues is, a Hormonjóga megalkotója, aki 93 éves, járja a világot, tanítja a nőket (még fenntartja magának az egyedüli jogot a Hormonjóga oktatók képzésére), maga mutatja be a gyakorlatokat, friss, fiatalos, most dolgozik negyedik módszerén, amivel szintén sokaknak tud majd segíteni… és minden reggel Hormonjógával kezdi a napot.

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA ImageChange Image