Hormonpótlás vs Hormonjóga

2002-ben az USA-ban végeztek egy széleskörű tudományos kutatást. A tanulmány következtetései a következők voltak:
Hormonpótló kezelést nem szabadna végezni a súlyos mellékhatásai miatt:
1. Növekszik a mellrák és a trombózis esélye.
2. A kutatási eredmények azt is bizonyították, hogy a hormonpótlás során bejuttatott ösztrogén nem védi a szív-érrendszert, csak a petefészkek által természetes módon termelt ösztrogénnek van ilyen hatása.

Az hormonszint csökkenés okozta tünetek megszűntetésére van egy egészségesebb megoldás: a Hormonális jógaterápia. A HJT egy világszerte ismert és elismert technika, amely természetes módon segíti elő hormonszintjeink összehangolását, harmonizálását.

Dinah Rodrigues, a Hormonjóga terápia megalkotója, jógaterápiás tapasztalatai alapján, orvosok, gyógytornászok és jógaoktatók támogatásával alkotta meg ezt a tibeti energiatechnikával és pránájámákkal ötvözött gyakorlatsort. A HJT Brazíliában elismert rehabilitációs gyógymódnak számít és alternatívája a hormonpótló kezelésnek. Ez a terápiás módszer Magyarországon még kevésbé ismert, de Európa számos országában, pl. Csehországban és Németországban népszerű, nőgyógyászok által is ajánlott gyógymód.

A Hormonjóga terápia napi sorozat gyakorlása csupán fél órát vesz igénybe alkalmanként. Ha Hormonjógával kezdjük a napot, úgy feltölt minket energiával, hogy utána minden sokkal gyorsabban megy, így többszörösen visszakapjuk ezt a fél órát a nap folyamán…

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA ImageChange Image