Hőhullámok – a változókor leggyakoribb tünete

Ez a tünet a klimatérium időszakában a nők 75%-ánál lép fel, és súlyosabb esetekben tovább tarthat a menopauza utáni néhány évben is. A hőhullámokat az ösztrogénsüllyedés okozza, amely testünk hőszabályozó rendszerét kibillenti az egyensúlyából. A rendszer bizonyos testtájakon rossz hőmérsékletet regisztrál, ami másfelől aktiválja a vazomotorikus rendszert, ez tágítja az ereket, hogy növelje a vérellátást a hőháztartás egyensúlyának helyreállításához – ezzel hőhullámot okoz.

E hőhullámok gyakorisága a többnapos szünetekkel jelentkező hőhullámtól a napi 7 hőhullámig változó. A bőr kipirosodása ugyanúgy kísérőjelenség, mint az erős izzadás. A hőhullám magas pulzussal, megnövekedett vérellátással jár, és súlyosabb esetekben szívdobogást, álmatlanságot és testi bágyadtságot okoz. Vizsgálatok szerint azok a nők, akiknél a menopauza sebészi beavatkozást igényel, hajlamosabbak a hőhullámra, különösen a petefészkek operáció útján történő eltávolítása (ovariectomia/oophorectomia) utáni első hónapokban.

Változókori tüneteknél nagyon gyors eredményeket lehet elérni a Hormonjóga terápiás gyakorlatsor rendszeres végzésével.
Egy tanítványom, Kriszta, 50 évesen tanulta meg a HJT sorozatot, 2 hónap gyakorlás után a következő sorokat írta Nekem:
“Kedves Ildikó! Azóta is rendszeresen csinálom a hormonjógát hetente 3-6 alkalommal. A változókori tüneteim nagyon hamar megszűntek és most újra elkezdtem menstruálni is. Hálásan köszönöm, hogy megtanítottad nekem!”
Éva (48) pedig a következőket írta róla:

“Megtanultam Ildinél, egy hónapja gyakorlom 6 nap/hét és a hőhullámaim erősen ritkultak, nem is emlékszem mikor volt utoljára. Nagyon zavaró volt, napi többször, akár kétóránként! Tanuljátok meg, más tünetre is csodás gyógyír, energetizál, nálam az életkedv is kezd visszatérni.”

Ha hasonló tüneteket észlelsz magadon, és szeretnéd megatanulni Dinah Rodrigues módszerét, várunk szeretettel! 💕

 

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA ImageChange Image